Orden Jag Tänker

En blogg om allt och ingenting. Ab imo pectore

En gråsnål son med en fyrkantig pappa räddar miljön.

livet, mamma barn, pengar Permalink0
Det finns ekonomer. 
Så finns det ekonomer och så finns det. 
Min son. 
Mikael. 
 
Han har alltid varit, ut i fingerspetsarna, gråsnål när det gäller hans egna pengar. Pengar som han i och för sig alltid på något vis fått från någon i familjen eller i släkten men var så säker. De inkomsterna har han vaktat med hela sin gråsnåla själ. 
Därför kan man tycka att vi kanske borde ha anat ugglor i mossen då han utan vånda om förlusten ett önskat inköp skulle bidra med i hans totala rikedom på ett par hundra argumenterades för. Helt nyligen hade han nämligen investerat i en märkeströja han helt enkelt bara MÅSTE ha vilket gjort ett ordentligt slukhål i börsen.
Inköpet som nu stod på agendan var ett skin på fortnite. 
För de oinvigda handlar det om kläder på ett tvspel - typ. 
Helt sjukt, tycker en mamma. Helt naturligt tycker barn av idag. 
När han fått sin pappa att gå med på att köpa dessa virtuella kläder med sitt visakort i betalning mot kontanter från honom själv- så kändes det för pappan som en mindre förlust eftersom inga pengar skulle försvinna i en låtsas värld på låtsas kläder. Så fel han hade. 
Så fel. så fel. 
 
När betalningen skulle överräckas såg det ut så här: 
 
 
Pant? Nog för att pappafiguren blivit tämligen rektangulär men än befinner han sig inte på maskinellnivå , där man kan ta honom för en fyrkantig plåtrektangel med ett stort håll i mitten som äter flaskor?
?! 
 
Jajja, skinet var redan betalat så gråsnålgrabben vann denna omgång och hans miljövänliga lillasyster fick ett uppdrag hon gillade. Nämligen att rädda miljön igen - med att gå på ica och panta. 
Hemma satt mikael och flinade framför fortnite med virtuella kläder lika märkvärdiga som dom hann nyss beställt från les deux...
 
 
 
 
 
Till top