Orden Jag Tänker

En blogg om allt och ingenting. Ab imo pectore

Kollega med småbarnsfasoner

familj, livet, mamma barn, förkyld, livet Permalink0

Bajsanalyser, överdrivet beröm vid minsta lilla framsteg och förmågan att busa och snorsuga samtidigt är förmågor som en föräldraledig ofta ägnar sig åt.  Även intorkat snor,  vällingspill och kakrester i hår och på kläder är så vanligt under föräldraledighet att föräldralediga ofta på allvar tror att ingen märker när lunchresterna också hamnar på byxorna för att  kletiga händer oreflekterat torkats av på skinkorna. Inför jobbdagarna är det därför ett hett tips att  byta till nytvättade kläder, i tvättmaskin tvättade och inte bara hastigt avtorkade kläder med  våtservetterna från skötväskan. Låt dig inte luras av föräldraledighetshjärnan som försöker intala dig att kläderna mer än väl  duger en dag till. Det gör de inte! 

Toabesök är en hastig affär under småbarnsåren sägs det,  men som förälder till 4 barn i åldrarna 1-14 år så anser jag att de är ett mycket gott råd om föräldrar fortsätter att mycket hastigt göra sina behov upp i åldrarna.  Både tonåringar och soon-to-be kan verkligen konsten att nästan sparka in en dörr och ändå hävda att de knappt knackat. Därför är det lika bra att se toabesöken som något man snabbt kan få överstökat, ett illa tvunget behov som bäst utförs med dörren på glänt och en biologisk beständig genetisk förändring av hastigheten på den stråle som efter föräldraskapets intåg behöver tryckas ut med en enorm kraft och hastighet. När man är på jobbet är det lätt hänt att man sitter lite för länge. Kollegor kan tro att något inte står rätt till med era magar och inte våga gå in efter dig om du dröjt dig kvar för länge. I förlängningen kanske kollegorna då börjar hålla sig för länge,  utveckla tarmfickor och så blir det hela en kostsam karusell för arbetsgivaren.  

Att köra bil med mackan och säga "tuut-tuut öppna garaget" vid lunchbordet riskerar att bli en ful ovana och därför vill jag också varna för detta. Jag ber er småbarnsföräldrar att iaktta stor försiktighet när ni är på jobbet och ska äta lunch. Det finns faktiskt de som skulle tycka det var ett märkligt beteende om ni istället för att skicka brödet sa "är upp det du har på tallriken först". Jag vill också så ett slag för att era kollegor förmodligen kan smöra sina egna mackor.

I övrigt är det bra om man också försöker låta bli att stryka arbetskamraterna på pannan eller i håret under rasten/vilan. Det kan missuppfattas och tolkas som en invit.  Det är också bra att inte försöka snabbkika i arbetskompisens byxlinning om något luktar illa och  det är absolut olämpligt att snabbt slita fram en servett och torka bort eventuella snorkusar. 

Dessutom är det vabuari. Om du börjar snyta  arbetslaget, krama och gosa med dem i tid och otid, sniffa i deras byxor och bara lite snabbt så där dra bort en kuse som hänger ut från kollegans näsa så går det nog inte lång stund innan du antingen är hemma sjuk eller hemma uppsagd på grund av olämpligt beteende.. 

 

 

 

Till top