Orden Jag Tänker

En blogg om allt och ingenting. Ab imo pectore

Korvvagnskriget

Allmänt, debatt kommersiellt jippo, mat, pengar Permalink0
Detta får mig att småle. 
Påsken närmar sig och med det så går hönorna in i högsäsong och efterfrågan på äggen ökar markant. Likaså ökade efterfrågan på hämtmat, hamburgermål och kebabtallrikar markant när  frasses försvann efter den otrevliga korvkioskbranden här i samhället. Man vet inte vad man har föränn man förlorat det.
Likt personal på de flesta arbetsplatser kan  vi räkna med att hönorna tjattrar mer än vanligt om dåliga arbetsförhållanden, dålig lön och undermåliga förmåner när stressen över att dels hinna och dels överhuvudtaget existera är som störst.  Förmodligen får också hönornas chef sitt liv bedömt utifrån och in och alla fel och brister som endast kan uppkommas härleds till dålig ledning, samma sak med korvvagnarna. Det är kommunens fel alltihopa.  Likt hönorna går folk i allmänhet runt och pickar och hackar inte bara på varandra utan på folk och fä som inte handlar nu när det äntligen finns hamburgare i byn. Likt korvvagnarnas olikheter lägger någon höna vita ägg, en annan bruna och så finns det de som lägger stora och de som lägger små. Mångfalden är bara ett bevis på hur lika och olika  hönor, katter, och korvvagnar kan vara. 
Korvvagnskriget är ett faktum. 
Korvvagnskriget är på fullaste allvar.
Ska den gula vagnen eller Frassevagnen få mest kunder? Vem förtjänar bäst sin plats på samhällets torg? Vilka är de svikande kunder som väljer den vagn som den stora massan tittar snett på? Vem gör egentligen bäst hamburgare? Och spelar priset någon roll? 
Och vems fel är det egentligen att gulavagnen fick byta plats? Vem kan vi beskylla och hacka ner med vårat kackel och pickande om rätten till en konkurrans vi egentligen inte förespråkar, för trots att de allierade till gula vagnen för fram att båda vagnar bör finnas säkerhetsställs samtidigt att det är den gula vagnen som behöver kunder, den gula vagnen som gäller om man vill behålla hamburgaren i Norsjö. Frasses arme´har hitills legat i bakhåll och väntar förmodligen sin tid an. Frassesanhängarna har inte tagit stor plats i sociala medier och den återrapportering som korrespondenterna för gulavgnen för fram har inte mött på så mycket motstånd av frasses arme´- ännu. Känslan är dock att snart kommer ett erbjudande som stödjs nationellt via den arme´som har mer fäste då Frasses har en marknad sedan förr som är större än gula vagnens. Kanske får vi köpa hamburgare till ett specialpris? Eller skickas det i smyg med extra fömåner för att vinna förtroende och sympati? 
 
Likt alla krig finns det flyende kunder som väljer att likt - kanske inte hönan, men dock strutsen, sticka ner sin huvud i sanden och konsekvent vägra ta ställning. 
Hamburgarna som frestat i drömmen i månader är inte värt den sociala kapning ett val kan innebära om man råkar välja fel vagn. Och gud förbjude...tänk om jag blir sugen på en pizza? Vem vill jag egentligen vara i detta sociala spel? Vilken hamburgare ska jag egentligen välja? 
 
Utgången är onekligen oviss, som det är i alla krig. 
Må bäste korvvagn vinna, för att tillsammans vinna mark verkar inte vara ett alternativ. 
 
 
Till top