Orden Jag Tänker

En blogg om allt och ingenting. Ab imo pectore

En ny jaktsäsong tar fart.

Allmänt, debatt jakt, pengar Permalink0
 
Häromdagen när jag kände mig galet inspirerad av Kaj Pollack till att hitta glädjen så föreslog jag glatt för min man som satt på toaletten medans jag stod i duschen att vi skulle anta en utmaning.
Varje dag skulle vi jaga.
Detta fick min man att nästan ramla av toastolen men till bådas vår lättnad så lyckades han parera fallet och en potentiell förnedrande situation undveks.
- Ska du ta jägarexamen 
gumman? Rösten var len, kärleksfull, stolt och förväntansfull. Rynkorna i ansiktet slätades ut och hade man lyssnat uppmärksamt hade man både hört och sett hur solen utgick från hans inre och hur en hymn av skönsjungande kolibrier väckte hans dvalande jaktsjäl till liv.
Detta tog jag dock föga notis om, och dundrade fram ett rungande Nähähäääähäää du, det ska jag sannerligen inte. Men jag tänkte vi skulle jaga ett gapskratt om dagen! 
 
Missnöjjet från min man  gick inte ta misste på: 
- Skratt? Ska vi jaga skratt?
Jag är ju inte så skrattig av mig mumlade han mer surmulet än vad jag trodde var möjligt från en som sett så glad ut för några sekunder sedan. . 
 
Nä, precis. Nu ska vi ta och utvecklas här och så ska vi jaga gapskratt. Jag avrundade beslutet med en kort sammanfattande och bestämd huvudnick medan läpparna tryckte ihop munnen till ett rakt streck. 
 
Engagemanget och fokuseringen på denna jakt är inte något som han någonsin kommer kunna skrya om men jag hittade i alla fall mitt skratt närmare än jag trott, även om det också hade en svag touch av sarkasm. 
Jag säger bara det,  Köp- och säljsidor på Facebook.
Folk blir som galna, de tycker och protesterar, de uppmuntrar och bråkar. Vuxet folk bakom varsin skärm eller androidtelefon blir till trötta, sockerkraschade småbarn efter en dag på leos lekland som skulle behöva ensamtid och vila och eftertanke istället för ytterligare socialmedialt sällskap. 
 
I annonsen kan man läsa:  Budstopp 21.00
Någon undrar genast: Är det 21.00 eller 20.59.59 som gäller? 
 
Annonsen saknar pris: 
Någon undrar genast: Pris???????????????
. (punkt)
. (punkt) 
pris?
...???
!!!
 
Jag undrar här, frågar man extra mycket genom att trycka till upprepade gånger på frågeteckentangenten eller vad betyder dessa multipluralsymbolerna? 
 
Jag undrar också är det jättesvårt att gå in i översta högra hörnet på varje annons och trycka "slå på aviseringar". Då slipper man tro att det är 48 bud när det i själva verket kanske är ett bud och 47 följer? 

När någon i kommentarfältet på annonsen känner sig sviken, lurad, bedragen, emotsagd eller uppretad gör man som barnen när de befinner sig i trångmål. Man ropar på hjälp.
- Admin??????????
- Kan någon länka till ADMIN???????
 - VEM är ADMIN? 
 - AAADDDMMMIIIINNNN?????????????

Någon sitter hemma och scrollar och taggar personer i annons efter annons på köp och sälj sidan..Denna någon tycker och tror att det är en bra grej för den och den personen att köpa trots att denna någon VET att dessa personer REDAN är medlem i SAMMA köp-och sälj och FÖRMODLIGEN redan sett just den annonsen. Då måste dessa stackare gå in och skriva "tack men nej tack" eller " tack men har redan hittat en tyvärr" eller vad det nu kan vara.
Det borde vara förbjudet med taggning i annonser.

I annonsen står det klart och tydligt pris, längd, djup och bredd. ÄNDÅ i kommentarfältet: 

- mått?
- Köper om den passar efter att jag fått veta måtten
- Pris? 
- Jag bjuder 100 kr. ( varan kostar minst det dubbla i annonsen) 
 
Såld till "annagreta Larsson" 
Någon kommenterar genast: 
- Tycker faktiskt det var "sofie som var först"
- Håller med, sofie skrev intresserad och då borde hon ha första tjing.
ADMIN; ADDDDDMIIIIN; vad är det som gäller egentligen? Intresserad eller köper? 

Jag är beredd att säga även om jag tidigare kritiserat den lagoma svensken att kanske dessa tillfällen vore bra tillfällen att faktiskt vara äckligt lagomt svensk och helt enkelt INTE BRY sig. Inte lägga sig i. Inte ta strid. Inte protestera. Inte tagga. BARA VARA TYST. Det är trots allt en annonssida. Inget allvarligare än så. En annonssida. Missar man en annons kommer det garanterat nya. Det är liksom det som är hela sidans filosofi. Vi behöver väl inte starta världskrig över köp-och sälj? 
 
 
Till top