Orden Jag Tänker

En blogg om allt och ingenting. Ab imo pectore

Under den ruttna bananen gömde sig en riktig läxa!

Permalink0

Fram till idag har jag tyckt  att läxor är meningslösa och orättvisa. 
Oj Oj Oj så fel jag har jag haft.  
Jag tar tillbaka vartenda ord och
istället lovordar jag mer hemläxor. Mer mer mer av skolans integration i hemmen. 

Denna nya inställning till läxor jag tyckt varit meningslösa,  orättvisa, ansvarslösa, diskriminerande och irriterande beror på ett enda papper från min sons brilianta hemkunskaplärare.
 Jag håller i det läxpapper jag hittade ihopknövlat längst ner i ryggsäcken under en rutten banan som sonen säkert lämnat där med flit sedan läxan utdelades. Framledes hade jag nynnat på "mer jul" med adolphson och falk men plötsligt formades mitt leende till ett lite skadeglatt och jag bytte lyckligt ut ordet jul till läxor. "mer läxor" sjöng jag således lyckligt och så dansade jag en tacksägelsedans tillägnad hemkunskapläraren. 
 
Läxor av denna art kan icket innehålla för svåra uppgifter. Läxorna kan få komma ofta och regelbundet.  Jag lovar  er högtidligt och innerligt att stötta att läxan verkligen görs.

Förr har jag förbannat de Matte, Engelska och SOläxor som lärare gett där ingen som helst hänsyn tagits till de många timmar det tar att räkna talen, nöta orden eller reda ut regering och riksdagsordningar ... men äntligen har en lärare förstått det här med HEMläxa och med liknande läxor är det helt okej att det tar flera timmar. Det gör ingenting. 
  
Tidigare har jag alltså varit böjd att hålla med förespråkare för läxans bortgång men nu,   nu säger jag nej nej nej - självklart ungarna ska ha hemläxor, och många av dem också. 

Bönhörelse
Jag älskar hemkunskapläraren,  ty hon har hört min bön om råd
Hon lyssnade till mig
När jag tjatade, gnatade och ropade på hjälp 
Jag var hjälplös, och hon räddade mig
Hemkunskapläraren har varit god mot mig

Jag trodde jag skulle gå under
Jag plågades svårt 
Jag tänkte i min oro
Ingen har städat sina rum
Ingen viker in sin tvätt 
Hemkunskaplärarens fortsatta tjänstgöring 
Är viktig och hennes läxor är dyrbara för mig

Amen älskade hemkunskaplärare
Till top