Orden Jag Tänker

En blogg om allt och ingenting. Ab imo pectore

En hoppande groda är lustig att se.

livet högtider Permalink0
 
 
 
Midsommar närmar sig med stormsteg. Men varför firar vi midsommar egentligen? Jag älskar att fira saker, det är liksom bara bra - man förgyller den vanliga grå vardagen med god mat, fika och kalas och vips så blir man lite gladare.
 
Nu är det inte midsommar föränn på fredag och jag tänker inte handla mer än nödvändigt till den middagen. Man kan ju inte mer än äta sig mätt på den måltid man planerat.
Situationen på affären idag var dock kaosartad. Karl-Arne på Ica supermarket i Norsjö satt förmodligen inne på sitt kontor i telefonkö med vägverkets kundstjänst för att höra om det gick hyra trafikljus på hjul.
Vagnar krockade och människor hade tunnelseende. Man tog fasta med blicken på det man skulle ha och så var det bara att försöka närma sig målet utan att någon annan hann före. Alla vagnar var lika fulla och det var svårt att skilja på kön till kassan och kön till frysdiskens snart gapande tomma boxar.
 
Hade  jag missat någon viktig samhällsuppmaning från kommunen om en analkande fara som innebar att man skulle bunkra upp med allt man kunde tänkas behöva äta under en månads tid? Eller vad handlade det om? Så kom jag på att det är ju en av  årets stora "handla-hyllorna-tomma-för-affären-finns-nog-inte-kvar-i-morgon" högtid. 
Alla beter sig som att mat härefter inte kommer finnas till salu.

Varför firar vi midsomar egentligen började jag tänka på? 
Jag gillar ju som sagt att ställa till med lite extra fest men allvarligt, vill jag verkligen fira att sommmaren går mot sitt slut? Den har ju inte ens börjat ju - det snöade häromdagen!  
 
Jag vill inte ha mörkare och mörkare eller kallare och kallare nätter riktigt än.
Jag vill hinna bada, sola och äta vattenmelon utan en enda tanke på den kommande hösten. 
Sedan det här med hur vi firar att sommaren kom och for utan att vi hann uppleva den? Det här med att vi dansar och hoppar som  små grodor?  
Nog är det sannerligen lustigt att se det vill jag lova. 

Sedan åker vi hem till sommarstugor och dukar upp för fest, mat, dryck och roliga hattar. 
Flera av oss drunknar dessutom för att vi åker ut på sjön utan flytvästar fulla och fyllda av midsommarmaten. 


Nej jag känner knappt igen mig själv, är minsann lite bitter på midsommar i år.
Det måste bero på att det är så kallt.
Igår natt hade vi minusgrader och idag har jag frusit så näsan varit röd.
Vem vill fira ut sommaren då? Fira att det blir mörkare och mörkare och fuktigare och kallare utomhus?  Fira genom att hoppa som en groda?  

I morgon kanske jag känner annorlunda. Då kanske  jag återigen är på ica och trängs med de andra fullsmockade kundvagnarna. Då kanske det är jag som trängs vid frukt och grönsakshyllan om jordgubbar som plockats om i sina lådor mer än en gång. Hoppande då också, men förhoppningsvis  inte som en groda utan  mellan de röda utsmetande fläckarna på golvet som tyder på att människor varit på jakt  efter 1 liter perfektajordgubbar och därför orsakat en hel  del stackars röda gubbars våldsmma möte med ett smutsigt golv på en affär mitt i midsommarhysteriska tider. Kanske bör vägverket förrutom trafikljus på hjul även placera ut följande skylt utanför affärerna? 
 
 
 
 
 
 
 
Till top