Orden Jag Tänker

En blogg om allt och ingenting. Ab imo pectore

Ostadigt, hela havet gungar.

livet pengar Permalink0
 
Nervöst hörde jag tonerna gå fram i telefonluren. 
Välkommen till Folksam, vad kan jag hjälpa till med?
 
Ja om du bara visste tänkte jag torr i munnen. 
Jag behöver prata med någon på skadeavdelningen för saker som gått sönder på ett otroligt märkligt sätt.
 
En trevlig röst, glad och positiv tjej medelade  mig att hon kopplade mig vidare. 
 
Detta var inledningen till det samtal som förmodligen blev dagens snackis i Folksams fikarum. 
 
1. Min telefon blir överkörd
2. Lånar en telefon som bränner upp 7 laddare innan vi förstår att det är det som händer varför telefonen inte tar ladd
3. Min man sätter in sin telefon i en ladd min  telefon just suttit i som då får kortslutning och bränner upp hans telefon som blir så varm att
4. Min man får en brännskada på fingrarna.
 
Ja, övertyga den om att det inte är tagit ur en dålig komedi är lika lätt som att få en skeptiker att tro på det övernaturliga.
 
Efter denna händelse behöver vi inte oroa oss jag och min man för att hamna i samma situation som många par gör när bråk efter bråk handlar om pengar. Jag och min man kommer efter denna händelse att bli duktiga på att inte bråka om pengar faktiskt. Att detta kommer ha sin förklaring i att vi båda behöver köpa nya telefoner och nya laddare och därför förmodligen inte kommer ha så mycket pengar att bråka om det är en annan sak. 
 
Jag tittar som så många gånger förr ut genom fönstret och ut över Norsjön. 
Det känns som en väderleksrapport. 
 

2015-05-26 KL 9.48


Ostadigt
Ett flackt lågtrycksområde har lagt sig lokalt över Norsjövallen.  Det ger i dag ostadiga förutsättningar, främst hällringen  kan drabbas av någon enstaka åskknall idag. Lite sol kan man dock förvänta sig eftersom det trots allt är löningstider. 

Regn i norr
Natten fördjupades med ett lågtryck över Bottniska viken och tillhörande regnområde rörde sig in över norra Norrland där kraftig dis och dimma förutspåddes under kommande räkningsperiod. 

På tisdag  rörde sig regnet i norr långsamt bort norrut eftersom man trots allt kunde skönja hopp och solstrålar som sakta sprack fram mellan molnen.  Ett nytt regnområde tog sig in från sydväst över främst Götaland och Svealand då microvågsugnen dessutom bestämde sig för att avgå efter lång och trogen tjänst. Detta bidrog till växlande molnighet och lokalt några skurar.
 
Sammanfattningsvis kan man säga att prognosen ser ostadig ut även för resten av veckan. Men. Det finns hopp. Det gör det alltid. 
 
 
 
 
 
 
Till top