Orden Jag Tänker

En blogg om allt och ingenting. Ab imo pectore

När drömmar blir till verklighet

familj, livet, mamma livet Permalink0
Ibland är drömmarna så verkliga att man är osäker på om de hänt på riktigt eller inte. Ibland är verkligheten som en dröm (eller mardröm) -  och ibland är det nog så att en dröm är det omedvetnas verklighet. 
Hur det än är så har jag haft lite annorlunda upplevelser med både dröm och verklighet den senaste tiden. Detta har jag likt en professionell fotograf lyckats dokumentera. 
 
Det började med vad jag först trodde var en hallucination. I dimman lyckades jag ändock inta ett kritiskt tänkande kring slutsatsen att det mitt ögat blottade för mig faktiskt inte var en syn uppkommen från någon form av drog. Vid tidpunkten för att jag lagt mig i sängen var jag spiknykter, absolut inte hög på någon annan drog än det koffeinfria kamomillthe jag druckit en stund innan jag kramade kudden sömnigt. Det som möjligen kunnat bidra till den dimsyn jag försökte gnugga bort för att få klarare syn skulle i så fall vara någon brakafis som min livskamrat då och då  behagade släppa. Att så var fallet denna gång skulle visa sig felaktigt. Försiktigt sträckte jag mig efter mobilen och  tog ett kort. 
 
I den efterföljande analysen kunde slutsatser dras enligt följande: 
 
1. Det var inte alls säkert att den fräscha doften handlade om ett fisfritt sovrum, det berodde helt enkelt på att hårspray sprayades i generöst omfång. 
2. I en viss ålder fixar man tydligen frisyren inför sänggåendet.
3. Min hemliga låda med lite dyrare, bättre produkter som inte ska användas frikostigt är inte så hemlig längre. 
4. Som fyrbarnsförälder förstår man innebörden av små barn små bekymmer - stora barn stora bekymmer på ett helt annant sätt.
5. Det blir aldrig riktigt natt. 
 
Ett annat foto hamnade på mitt galleri i dag. Nämligen detta:
 
Vad som har hänt här är att jag blev helt snurrig av att inte veta om jag befann mig i dröm eller verklighet då en blombukett levererades till mig från min man. Tydligen hade jag namnsdag sa han. 
....Jag börjar direkt sondera och fundera kring vad detta betyder på ett sätt som Annie Lööv kunde haft användning av i regeringsfrågan. ALLA stenar vändes, ALLA frågor ställdes, ALLA möjligheter diskuterades. 
Vad har han köpt som är betydligt dyrare? Vad har han lovat någon som han vet att jag motsätter mig? Har han varit otrogen? Spelat bort hela vår bankkonto? Hade han sålt barnen? Köpt en ny hund? Bokat en jaktresa till alaska? 
Katastrofhjärnan snurrar runt som ett vindkraftverk i en orkan och till slut fick jag lägga mig ner för att samla tankarna.
WOW. Den här drömmen som verklighet kändes alltför bra för att vara sann. 
Min man hade även han fotogtaferat händelsen och var tacksam även han, men av en annan anledning än jag: 
 
Nu - dröm eller mardröm, sanning eller lögn - nu ska jag njuta av blommorna, den frächa hårspraysdoften som fortfarande håller sig kvar i gardinerna, täckena och kläderna i sovrummet medan jag återhämtar mig från nattens och dagens bravader och förbereder mig för nästa. 

 
Till top