Orden Jag Tänker

En blogg om allt och ingenting. Ab imo pectore

Skicka vidare

Permalink0
Den här bloggen heter Orden jag tänker. 
Ikväll kändes det som att jag inte hade några ord.
Jag var trött, slut och frusen efter en hel dag ute tillsammans med nära och kära men så plötsligt fylldes huvudet av en massa tankar och en massa ord - så det blev ett blogginlägg i alla fall, annars har jag väl bara legat och snurrat orden runt runt. Här kommer kedjan av tankar som gjorde att ord bildade meningar.
Meningar som bildade ett blogginlägg.
 
Jag älskar romantiska komedier.
Romantiska filmer är liksom så härliga att titta på och nästan alltid slutar det med att man sitter där med det där härligt fåniga leendet som sträcker sig från öra till öra. 

Jag hade givetvis ställt in siktet på kanal 5 och skicka vidare. Ett romaniskt drama som handlar om en lärare "Simonet" som ger sina elever i läxa att komma på en sak som kan förändra världen. En av eleverna, Trevor, tar detta på fullaste allvar och utvecklar en ide´som han kallar "skicka vidare". Det här går ut på att han hjälper tre personer med något som de verkligen behöver hjälp med. Något stort. När dessa tre vill säga tack så ber han dem att inte göra det utan att "skicka vidare" till ytterligare tre personer. Det här växer snabbt och när de tre har hjälpt tre var är livet förändrat för 18 personer -  som i sin tur ska hjälpa tre personer var med något. 

Förändra världen. "Skicka vidare" något snällt.  En tjänst. Eller kanske "bara" vara en vän för den som verkligen behöver det. 

Det ska till ett barn för att komma på en sådan sak. Det är så enkelt, och så okomplicerat men ändå så stort. 
Och ovanligt. Att den enda "lönen" för något man gjort för någon annan är att denna "någon" ska hjälpa ytterligare några. Stoltheten och glädjen i att hjälpa andra kan (och ska )  ju i och för sig  vara nog så belönande.

Nu när det är påsk kan man se ett tydligt tecken på att vi har det i oss. Att "skicka vidare" alltså.
Hur många av oss har inte i dagarna hållit i ett välfyllt påskägg med goda godisar i som vi, utan att vara medvetna om det automatiskt skickat runt till alla närvarande. 
Så är det också när vi i vanliga fall plockar upp ett tuggummipaket ur fickan och det står människor bredvid oss. "Vill du ha?" 
När vi tar oss mer kaffe till påtår ser vi oss omkring och kollar om någon fler vill ha när vi "liks"  håller i kaffepannan. 
När vi får julkort av människor utan att ha skickat själva känner vi ett behov att förklara att "i år har vi inte skickat för att..."

Vi har "skicka vidare" i oss. 

Om vi alla bara tog och bestämde att det bara ska gälla bra saker. Positiva och roliga  saker så har vi förändrat världen. Inga krig eller slagsmål skulle finnas kvar. Inte heller mobbing eller utanförskap.
Vi skickar vidare goda gärningar.
Ett glatt leende eller en ny utväg på en situation som upplevts omöjlig. Mänskligheten skulle bli lyckligare. 

Jag vet att just den här filmen faktiskt inte har ett trevligt slut, så jag väljer att slå av tv:n i förtid så jag slipper ta med mig det sorgliga slutet när jag ska sova. Kollar igenom aftonbladet och precis som om annonserna är förprogrammerade efter mina tankar dyker triss annonsen upp. Den är utformad som ett bildspel och första bilden är påskig gul med en text som lyder: Gör någon glad. Sakta tonas ovanligt upp framför glad.
Alltså: Gör någon ovanligt glad. och sedan som slutbild "plötsligt händer det" (Triss)

Ja...gör någon glad. Ovanligt glad. Skicka det vidare och Plötsligt händer det.
Vi har förändrat världen för någon.

Glad påsk på er alla påskfirare och glöm inte att skicka det vidare nu, även om det är så litet som påskägget fyllt med godis eller ett flyktigt leende till någon som behöver det. 
Till top