Orden Jag Tänker

En blogg om allt och ingenting. Ab imo pectore

4 för ett körkort

Allmänt, familj, livet, mamma, relationer Permalink0
Ni vet kanske hur det är när tiden slår hårt i ansiktet och man blir varse om att den verkligen går och går med åren i ett fast tvillinggrepp? 

Min äldsta dotter anmälde oss till handledarkurs för övningskörning ...say again? I mina ögon är vi inte riktigt där än va?!

Hursomhelst så hade jag inget annat val än att infinna mig på den 3.5 timmar långa kursen i att klara att vistas i ett fordon som framförs och kontrolleras av en tonåring
3.5 timmar låter långt men om man betänker faran i att bara vistas i ett trångt utrymme utan möjlighet till flyk tillsammans med en tonåring under stress så borde man eventuellt från trafikverkets sida överväga att förlänga kurstiden till 1 vecka eller så om man ens ämnar göra ett ärligt försök med nollvisionen.
Farmor var  också anmäld som handledare och hon var förberedd som vanligt: 

Ser ni hur knogarna är vita? 
Det beror på att i väskan har hon cirka 10kg fika med sig. Utifall att. Detta trots att jag berättat för henne att det ingick fika i kursen.

När vi så kom in, lite nervösa över att få någon fråga som vi förmodligen inte har svaret på då det var ett "par år" sedan körkortet togs för både farmor och mig, så hade vi en plan på att sätta oss långt bak och inte göra så stort väsen av oss. 
Likt stickans planer i Jönssonligan så sket det sig ordentligt eftersom vi kom in sist i kurslokalen.
Det fanns två lediga platser. 
Längst fram. 
Vilka satt längst bak? 
Jo Malin, hennes pappa och farbror. Mycket nöjda och belåtna. Både över sina platser och våra.


Jaja... det blev en del frågor men vi fick då behålla  körkorten i alla fall trots att min svärmor svarade 85 på frågan om hur fort hon vanligtvis kör på en 70 väg.

Efter kursen så har vi försökt min svärmor och jag att köra lite ecodriving som de duktiga längstfram elever vi var. 
Det har gett lite varierade resultat med motorstopp, huckrande hoppande bilar med på tok för hög växel, trean som svängväxel vilket jag personligen kan meddela är på tok för högt. Det går så fort att man knappt hinner med att svänga...

Vi får väl se hur det går med Malins körkort. 

Vi är då i alla fall 4 licensierade handledare med lite olika styrkor och svagheter. En del gillar fika och färdkost. En del andra Hatar ecodriving då det innebär (bl a) att dra på kopplingen lite och inte släppa den utan bara höjja den. Vissa andra har svårt att hålla sig på vägen överhuvudtaget och någon tror att det är okej att köra mot gult bara man hinner. 
Sammantaget förstår jag att hon anmälde oss alla 4. Tillsammans fixar vi henne körkortet men aldrig en och en 😂







Till top